Sätt igång med att städa innan sommaren – köp en sopsäck och börja i dag

När rensade du ut dina prylar senast? Nu när det är vår är det dags att sätta i gång med att storstäda innan sommaren kommer igång och få bort allt onödigt skräp som ligger och tar plats. Kanske är det dags att göra vinden beboelig eller altanen redo för grillfesten. För att lyckas med en snabb och effektiv städning krävs det inte mycket. En tur till närmaste butik eller mack och inhandla en sopsäck – eller varför inte flera när du ändå är igång?

Genom att organisera upp arbetet sparar du både tid och pengar. Plocka fram en sopsäck till att börja med där du kan lägga allt som ska slängas, helt enkelt det som kan köras direkt till sopsorteringen. Det kan vara rent skräp som kartonger, träbitar och plastförpackningar men även saker som är trasiga eller förstörda. Bara att slänga ner i din sopsäck och när den sedan är full är det dags för en tur till återvinningscentralen.

En annan sopsäck har du för saker som ska vara kvar, exempelvis gamla minnen som nallebjörnar, barbiedockor och leksaksbilar. Den första skon som dina barn hade, dina dagböcker, viktiga betyg, kort sagt sådant som du absolut vill ha kvar. Fina minnen och sådant som du älskar att kunna plocka fram då och då – självklart ska du ha kvar det. Märk din sopsäck väl med etiketer så att det tydligt framgår att den ska vara kvar och attingen kan tro att den ska slängas. I din städning ska det inte finnas några oklarheter om vad som ska sparas och inte.

I en tredje sopsäck lägger du böcker som du vill spara och ha kvar. Första lär-dig-läsa-boken är alltid ett fint minne. Och kanske finns det fler böcker som du glömt att du hade. En sopsäck med böcker blir ganska tung och därför kan det vara bra att ha flera och på så vis dela upp vikten. Blanda pocket med vanliga böcker och skapa jämvikt. Återupptäck kära favoriter. Varför inte plocka in ett par av böckerna till din egen bokhylla?

Och slutligen packar du skrivböcker och skoluppgifter i en fjärde sopsäck. Alla övriga saker som ligger och skräpar. Sådant som du inte har hjärta att slänga och som du bara måste ha kvar. Se, nu blir det minsann ordning och reda i ditt hem. En sopsäck eller ett par sopsäckar hjälper dig snabbt och enkelt att fixa vårstädningen.

Comments are closed.