Kategorier
Städ

Att anlita städhjälp

Rut-avdraget gör att allt fler har råd att ta hjälp med städningen. Att anlita städhjälp gör att man får tid till andra viktiga saker. Men vad ska man tänka på då man anlitar städhjälp?

Vill man anlita städhjälp i Stockholm ska man först fundera över hur ofta man vill ha städat. Vill man ha hjälp med veckostädning en gång i veckan eller räcker det med varannan? Kanske vill man städa själv varannan vecka? Eller är det storstädning en gång i månaden man behöver hjälp med, eller vår- och höststädning med fönsterputsning?

De flesta städföretag erbjuder olika abonnemang på sina städtjänster. Det innebär att man först tillsammans bestämmer vilken slags städning man behöver och hur ofta och att städtjänsten sedan rullar på. Självfallet kan man när som helst säga upp kontraktet och städtjänsten. Man kan också ändra kontraktet om man märker att man behöver mer städning eller mindre.

Tacka nej om det inte känns bra

Det är viktigt att man känner sig bekväm och har förtroende för den städfirma man väljer att anlita. Många gånger kan man får tips om bra städhjälp genom vänner och familj. Innan man tecknar ett avtal om städhjälp kan det vara bra att träffa den som ska städa tillsammans med en representant för städföretaget. Får man inget bra intryck eller om det inte känns bra ska man välja ett annat städföretag. Det kan vara bra att också kontrollera företaget hos Skatteverket så att det inte finns några obetalda fakturor. Alla anställda ska också ha betalt enligt kollektivavtal och vara försäkrade.