Kategorier
Flytt

Fuska inte med din flyttstädning

Att folk fuskar med sin flyttstädning är allt mer förekommande och detta syns framförallt i Stockholm – som ju är den stad där flest antal flyttar sker. Om detta handlar om en slags generationsfråga där yngre människor helt enkelt inte bryr sig om flyttstädning eller om det finns andra orsaker som ligger bakom är svårt att sia om; men faktum kvarstår – i Stockholm och i närliggande områden som exempelvis Lidingö så fuskas det rejält med flyttstädning.

Det här är ett större problem än vad man kan tro och det handlar om att om man missköter eller helt struntar i en flyttstädning så ställer man också till det för de nya ägarna som står beredd att flytta in i bostaden; de vill ju trots allt snabbt kunna komma på plats och om du inte genomfört en flyttstädning i din gamla bostad på exempelvis Lidingö så kommer ju dessa inte att kunna flytta in. Flytta in kommer de att kunna göra; de kommer dock att få börja sitt nya liv med att genomföra en flyttstädning och detta är ju trots allt något som kan påverka deras fortsatta liv på Lidingö. Detsamma gäller om du ska flytta in i en ny bostad på Lidingö och själv tvingas att påbörja en flyttstädning; det skulle trots allt kännas väldigt dumt, eller hur?

En flyttstädning – oavsett om den sker från Lidingö eller någon annanstans i Stockholm handlar mycket om att visa de nya ägarna respekt och man kan se denna flyttstädning som en slags länk mellan de gamla och de nya ägarna; en länk som inte får brytas och som man måste se till att hålla intakt.

Det finns hjälp för flyttstädning

Orkar man inte genomföra en flyttstädning på egen hand då man ska flytta – ja, då kan man alltid anlita ett företag som sköter detta. Det här är det alternativ man ska ta om man känner sig tömd på energi, om man inte orkar återvända till det gamla boendet på Lidingö eller om man av olika skäl inte klarar av att på egen hand genomföra en flyttstädning – se till att anlita ett företag för uppgiften. Bryt inte den kedja och den länk som flyttstädning innebär och att allt fler privatpersoner gör just detta i Stockholm är väldigt synd.

Visst; man kan förstå att en flyttstädning inte har högsta prioritet och om man dessutom lägger till i beräkningen att en person på Lidingö kanske står inför sin tredje flytt under år så förstår man det utbredda fusket ännu bättre.

Man förstår det; men man behöver inte acceptera det. Unga människor som tvingas flytta mycket i Stockholm på grund av den skakiga andra-,tredje-, fjärdehandsmarknaden för bostäder är det helt klart synd om; men det är verkligen ingen ursäkt till varför de inte genomför en flyttstädning.

Inte då det faktiskt finns billiga alternativ i form av företag som erbjuder flyttstädning som en tjänst och detta oavsett var i Stockholm man bor – Lidingö, Danderyd eller Täby – man kan alltid anlita extern hjälp för sin flyttstädning.